Novice

IZJAVA ZA JAVNOST Z DNE 22.3.2018!

Spoštovani uporabniki investicijskih storitev, spoštovani poslovni partnerji!

Obveščamo vas, da bo GBD BPD d. d. v skladu z 159. členom Zakona o trgu finančnih instrumentov (ZTFI), prenesla opravljanje investicijskih storitev in poslov na osnovi sklenjene pogodbe na BKS Bank AG, Bančno podružnico, Ljubljana. Tako bo BKS Bank predvidoma 30. 4. 2018 od GBD BPD d. d. prevzela domače in tuje finančne instrumente, vključno z denarnimi sredstvi in drugim premoženjem strank ter vodenje nematerializiranih vrednostnih papirjev.

Prenos bo za vse stranke, ki imajo v GBD BPD d.d. odprt trgovalni račun ali sredstva na individualnem upravljanju, brezplačen. BKS Bank bo investicijske storitve v zvezi s prevzetimi posli opravljala na podlagi obstoječih pogodb, ki so jih stranke sklenile z GBD BPD d. d. in strankam pri tem ne bo potrebno storiti ničesar. V cilju zagotavljanja kontinuitete in enake kvalitete storitev bodo stranke svoje posle lahko tudi v prihodnje opravljale v Kranju.

V mesecu aprilu 2018 bodo stranke podrobneje obveščene o podrobnostih prenosa s posebnim osebnim pismom.

BKS Bank AG, Bančna podružnica je članica Ljubljanske borze, ki svojim strankam nudi visoko raven strokovnosti na področju poslovanja z vrednostnimi papirji. BKS Bank je zaupanja vredna banka s sedežem v Celovcu. Koncern v 62 enotah v Avstriji, Sloveniji, Hrvaškem in Slovaškem zaposluje okoli 1.100 sodelavcev. Dne 30. 9. 2017 je BKS Bank dosegala bilančno vsoto v vrednosti 7,5 milijarde EUR, ter čisti dobiček obdobja v vrednosti 51,6 milijona EUR. Koncern BKS Bank je na slovenski trg vstopil leta 1998 z nakupom lizinške družbe, današnje BKS-leasing d. o. o. Trenutno BKS Bank v Sloveniji posluje s sedmimi bančnimi enotami ter lizinško družbo, v katerih je zaposleno več kot 100 zaposlenih, ki skrbijo za več kot 16.300 strank in je zaupanja vreden finančni poslovni partner z več kot 90 letno tradicijo.

V imenu GBD Gorenjske borznoposredniške družbe d. d. se strankam iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in zaupanje, ki ste nam ga izkazali v vseh 22 letih poslovnega sodelovanja!mag. Urban Belič, izvršni direktor
mag. Hermina Krt, izvršna direktorica


Kontaktne osebe:
mag. Urban Belič, izvršni direktor, T: 04 280-10-44, urban.belic@gbd.si
mag. Hermina Krt, izvršna direktorica, T: 04 280-10-45, hermina.krt@gbd.si


Domov  |  Pogoji poslovanja  |  Za medije  |  RSS  |  Struktura strani  |  Avtorji